Sponsor Reklam Film Alt Taraftadır.

TRT Dede Korkut Hikayeleri - Salur Kazan izle,dede korkut belgeseli izle,dede korkut izle,dede korkut seyret,türk belgeselleri izle,belgesel izle,kaliteli belgesel izle,dvd belgesel izle,hd belgesel izle


Dede Korkut Hikayeleri yeni yılda izleyici ile buluşacak.
Yine büyük bir projeye imza atan TRT; “Dede Korkut Hikayeleri”ni izleyicisiyle buluşturuyor. Efsanelerde yer alan gerçeküstü unsurları, gerçekçi kılmak için kullanılan teknolojiyle ve destansı bir anlatımla izleyici, Korkut Ata’nın “soy soyladı, boy boyladı” diye başlayan hikayelerindeki Tepegöz’le, Deli Dumrul’la, Boğaç Han’la, masalsı ve gizemli bir yolculuğa çıkacak.
Milletlerin en büyük kültür mirasları destanlarıdır. Yüzyılların ötesinden, tarih öncesi çağlardan süzülerek gelen destanlar, milletlerin hafızalarıdır. Tarihi olmayan milletlerin, tarih yapmamış milletlerin destanları da olmaz, olamaz.
Destanlar milletlerin başından geçen olayları, dünyaya bakış açısını, olaylar karşısında toplumsal tavrını, kısacası hayatını anlatır. Destan kahramanları, yıllar, yüzyıllar geçse de milletin hafızasından silinmez, kaybolmazlar. Onlar toplumlardaki “manevi vatandaşlar”dır.
Varlığı insanlık tarihiyle eş zamanlı olan Türk milletinin de büyük destanları vardır. Bu destanlar içerisinde şüphesiz en görkemlisi, en önemlisi “Kitâb-ı Dede Korkut” yani “Dede Korkut Hikayeleri”dir.
Çünkü “Dede Korkut Hikayeleri” Türk milletinin hayatıdır… “Dede Korkut Hikayeleri”, Türk milletinin tarihidir… “Dede Korkut Hikayeleri”, Türk milletinin kahramanlık abidesidir…”Dede Korkut Hikayeleri”, Türkçe’nin şekillendiği en görkemli edebi eserdir… “Dede Korkut Hikayeleri”, başlı başına Türk milletinin kendisidir, millî ansiklopedisidir…
Çünkü Prof. Dr. M. Fuat Köprülü’nün de ifadesiyle; “Terazinin bir kefesine Türk edebiyatının tümünü, diğer kefesine de Dede Korkut’u koysanız yine de Dede Korkut ağır basar.” Facebookta Paylaş

1 Response to TRT Dede Korkut Hikayeleri - Belgesel izle

  1. Adsız Says:
  2. Filmde oyuncuların makyaj ve kıyafeti çok kötü. Hiç araştırılmamış. Kendi hayallerine göre kıyafet ve dış görünüm hazırlamışlar. Beyin kaşının ortsındaki haça benzeyen işaret de neyin nesi? Adam eşkıyaya benzetilerek giydirilmiş. Kısacası devletin yaptığı harcamaya yazık olmuş. Keşke bir az itina gösterilseydi.

     

Yorum Gönder

SON EKLENEN FİLMLER

Film Ara

Facebook Grubumuz